Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2016 11:59

Η ομάδα Erasmus + "Από το Σταφύλι στο Κρασί και την Αγορά" στο οινοποιείο Τάτση

Το Οινοποιείο Τάτση στη Γουμένισσα Κιλκίς, επισκέφθηκε η παιδαγωγική ομάδα του Erasmus + με τίτλο «Από το Σταφύλι στο Κρασί και την Αγορά» και κωδικό προγράμματος 2015-1-EL01-KA102-013466. Είναι το δεύτερο επιλεγμένο οινοποιείο στο έδαφος της Ελλάδας που επισκέπτεται η ομάδα, μετά από το οινοποιείο Κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή Θεσσαλονίκης.
Επισκεπτόμενη την επιχείρηση των αδελφών Τάτση ενημερώθηκε για την βιοδυναμική καλλιέργεια της αμπέλου και τη σημασία της στην ισορροπία της φύσης. Οι ιδιοκτήτες του οινοποιείου έχουν μία ιδιαίτερη και διαφορετική από πολλούς άλλους παραγωγούς κρασιού, φιλοσοφία. Φιλοσοφία που προκύπτει από τον ιδιαίτερο σεβασμό που δείχνουν οι ίδιοι στο περιβάλλον, όλους τους ζωντανούς οργανισμούς και τη ζωή την ίδια. Η ομάδα ενημερώθηκε και για τις χρησιμοποιούμενες οινοποιήσιμες ποικιλίες, τη διαδικασία οινοποίησης, τα είδη των παραγόμενων Π.Γ.Ε. κρασιών και το κρασί ΠΟΠ Γουμένισσα που παράγεται αποκλειστικά από τις ποικιλίες Ξυνόμαυρο και Νεγκόσκα. Αποχώρησε από το οινοποιείο εντυπωσιασμένη αλλά και προβληματισμένη από τα ακούσματα και την ενδιαφέρουσα ξενάγηση.
Η παραπάνω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διαχειριστική αρχή για τα προγράμματα Erasmus + στην Ελλάδα, το Ι.Κ.Υ.
Από την παιδαγωγική ομάδα Αγγελάκη Α., Αθανασιάδη Χρ., Ζιώγα Θ., Γιαννόπουλο Δ., Ιακωβίδου Α.Ι., Λούρη Χρ., Νάτσο Μ., Νουρή Σ., Πανταζή Α., Πορφύρη Α., Παπαδόπουλο Θ., Σιάρκα Γ., Σταφυλίδου Π., Συμεωνίδη Δ. και Τζιβάρα Σ., Ψιψίκα Αικ. (συνοδό) και Τσαχουρίδου Π. (υπεύθυνη του προγράμματος).

Διαβάστηκε 7648 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαϊ 2018 08:56

Μαϊ

3

Παρασκευή

Σχολικές Εκδρομές

ShoppingASEhandelAS ErhvervIndexDKServiceIndexDK